Is Elektromagnetische Straling Schadelijk Voor Gezondheid

Gepubliceerd mrt. 07, 22
6 min read

Gezondheid In Eigen Hand: Bescherm Je Tegen Straling!

Hoeveel straling geeft een mobiele telefoon?

Elke mobiele telefoon zendt ongemerkt straling uit op verschillende frequenties. De sterkte van deze straling is echter door Europa aan banden gelegd en moet wettelijk onder de 2 Watt per kilogram lichaamsgewicht blijven.

Is gsm in broekzak gevaarlijk?

rofessor Devra Davis waarschuwt voor de gevaren van het toestel in je zak of beha te zetten. Ze heeft namelijk jarenlang de effecten van stralingen door gsm's bestudeerd. Zo kunnen de stralingen onder andere het DNA en de mannelijke vruchtbaarheid beschadigen.

Welke mobiele telefoon heeft de minste straling?

Van alle telefoons zijn de smartphones van Samsung te herkennen aan hun lage stralingsniveau in verhouding tot andere merken. Tevens zijn de Samsung Galaxy Note 8 en ZTE Axon Elite zijn naar voren gekomen als de telefoons met het laagste stralingsniveau.

Is een mobiel slecht voor je gezondheid?

De World Health Organization heeft aangegeven dat de straling van elektronische apparaten, dus niet alleen straling van je mobiele telefoon, slecht zijn voor het menselijk lichaam en de kans op kanker kunnen vergroten.

Hoe telefoon in broekzak?

"Kijk maar eens in de gebruiksaanwijzingen van je iPhone, daarin staat letterlijk het advies dat je dit beter niet doet. Een studie heeft namelijk aan het licht gebracht dat dit de botdichtheid in het bekken kan aantasten. Daarom kan het verstandig zijn je smartphone in een handtas en niet je broekzak te bewaren."

Welke soort straling gebruikt een smartphone?

Draadloze communicatie is mogelijk door het transport van informatie via radiofrequente elektromagnetische velden. Voor de mobiele telefoons is momenteel een frequentiegebied van 300kHz tot 3GHz in gebruik. De mobiele telefoon wordt ook steeds meer gebruikt voor allerlei toepassingen.

Wat is Sat waarde telefoon?

De stralingswaarde van je gsm-toestel wordt ook wel SAT-waarde (of SAR in het Engels, staat voor 'specific absorption rate') genoemd. Dit geeft aan hoeveel elektromagnetische energie er in het lichaam opgenomen wordt bij gebruik van het mobiele toestel.

Waarom is apparaten uitschakelen beter voor je gezondheid?

Verschillende recente studies tonen aan dat het licht dat de apparaten afgeven, het bioritme verstoort waardoor minder slaaphormonen (melatonine) worden aangemaakt, die maken dat men slaperig wordt, en meer cortisol dat u wakker houdt. Daardoor raken we later in slaap en slapen we ook minder diep.

Waarom het slecht is om op je telefoon te zitten voor het slapen gaan?

De led-technologie, die in huidige schermen van computers, laptops, tablets en smartphones zit, zendt meer blauw licht uit dan oudere beeldschermen. Dat dit blauwe licht invloed heeft op de biologische klok en zo de slaap kan verstoren, was al bekend.

Welke smartphone past in broekzak?

Wil je graag dat het toestel gemakkelijk in je broekzak past? Kies dan een kleine mobiele telefoon. Omdat telefoons tegenwoordig gemiddeld steeds groter worden, zijn de kleinste smartphones vaak oudere modellen. Vanwege de oudere specificaties zijn deze toestellen minder geschikt voor zware taken zoals gamen.

De resultaten over de mogelijke gevaren van gsm-gebruik zijn dus interessant, maar vergen nog verder onderzoek over een langere periode en bij een grotere bevolkingsgroep. Verder onderzoek is dus wenselijk, gezien de steeds toenemende beltijd en de steeds veranderende manier van mobiel bellen, vooral bij jongeren - Minder straling in huis - 10 simpele tips. In die optiek financiert de Europese Unie een nieuw project dat de risico’s op hersengezwellen door gsm-gebruik tijdens de kindertijd en adolescentie onderzoekt.

Stralingsbescherming - EMF health kaartHoe Kunnen We Ons Beschermen Tegen Elektromagnetische

De Hoge Gezondheidsraad roept daarom hier het voorzorgsbeginsel in. Zoals gezegd is er dat niet-ioniserende elektromagnetische straling kanker veroorzaakt, maar aan de andere kant is het ook duidelijk dat er niet voldoende goede studies voor GSM straling, Wifi-straling en ELF-straling. straling neutraliseren. Speciaal voor dergelijke gevallen, waar er enige twijfel mogelijk is, heeft men het uitgevonden.

Het voorzorgsbeginsel is niet hetzelfde als preventie. Preventieve maatregelen worden genomen als het risico is, terwijl voorzorgsmaatregelen worden genomen als er is - Gezondheid in eigen hand: bescherm je tegen straling!. Het betekent dat er een aantal eenvoudige zaken zijn die je kunt doen om je eigen blootstelling aan niet-ioniserende straling te beperken omdat er geen bewijs is, maar ook niet genoeg studies.

Emf Protection

Het gebruik van een oortje kan helpen om de blootstelling aan het hoofd te beperken. Door met een bluetooth oortje te bellen kun je de GSM verder van je lichaam houden dan met een oortje met draad. , vooral in zones waar de ontvangst slecht is. Om een optimaal bereik te garanderen verhoogt je gsm immers automatisch zijn uitzendsterkte.

Wanneer je zit in auto of trein moet je GSM namelijk zijn maximale zendsterkte gebruiken omdat de metalen omhulling van de auto of trein de signalen deels tegenhoudt. Gebruik je gsm met gezond verstand: vermijd onnodige gesprekken en hou het kort (Werken in de nabijheid van radiostraling van antennes). Kinderen gebruiken een gsm best uitsluitend voor noodzakelijke gesprekken.

Wifi is een vrije band (iedereen mag die gebruiken zonder vergunning), maar er zijn wel beperkingen aan het dat mag gebruikt worden. Dit is zeer beperkt waardoor de stralingsblootstelling ook zeer beperkt is. Een overkoepelende studie (zogenaamde review) over wifi vond dat wifi het risico op kanker verhoogt1 (Straling mobiele telefoon slecht voor gezondheid?). Wel is het in het kader van het voorzorgsbeginsel (zie hoger), aan te raden om de wifirouter niet in de slaapkamer te zetten, of naast het bureau waar je werkt, omdat we dan onnodig lang dichtbij de bron zijn.

Beperk De Straling Van Je Gsm

Daarom is de frequentie van het bijhorende ELF ook 50 Hertz (zie figuur 2). Het IARC (International agentschap voor onderzoek naar kanker) klasseert dit type straling als “2B, mogelijk kankerverwekkend”, wat wil zeggen dat ze ervan uitgaan dat het veroorzaken kan, maar dat er wel meer studies nodig zijn. De hoge gezondheidsraad (HGR) heeft het effect van dit type elektromagnetische golven bestudeerd, en is tot de conclusie gekomen dat men moet vermijden om te worden blootgesteld aan elektromagnetische golven van (micro, Tesla) en dat geldt voor kinderen t.

15 jaar1 - electrosmog neutraliseren. Het maakt daarbij niet uit waar de elektromagnetische golven van afkomstig zijn, alleen de en de van blootstelling is van belang. Bij blootstelling aan elektromagnetische golven van 50 Hz (waar ze ook van afkomstig zijn) wordt een verhoging gezien van het aantal gevallen van (ongeveer een verdubbeling). Voor heel België zal dat risico volgens een schatting van de HGR overeenkomen met ongeveer .

Het zou bv kunnen zijn dat de gezinnen die blootgesteld zijn, óók meer dan gemiddeld worden blootgesteld aan factoren die op hun beurt een oorzaak zijn van kinderleukemie. Er is dus nog op de vraag of ELF-straling een risico is voor kanker (bescherming tegen electromagnetische straling). De Hoge Gezondheidsraad roept daarom hier het voorzorgsbeginsel in (zie hoger voor uitleg voorzorgsbeginsel).

Tegen Straling - Gewoon Lekker Puur

Voorbeelden van de sterkte van ELF-straling uit het rapport van de HGR: Op de grond recht onder een hoogspanningslijn: 2-10 μT Op de grond 50m verwijderd van een hoogspanningslijn: 0,1-1 μT Op 30 cm van een wasmachine: 1 μT Op 1 meter van een wasmachine: 0,2 μT Uit de voorbeelden blijkt dat huishoudapparaten inderdaad een bron kunnen zijn van sterke elektromagnetische golven, maar ook dat die sterkte veel afneemt als je zelfs maar een meter ervan verwijderd bent (Dat je ziek kunt worden van je mobieltje is een feit).

Dat wordt echter een ander verhaal in de slaapkamer. De genoemde waarde van 0,4 μT mag niet als een grenswaarde worden beschouwd waarboven zeker wel en waaronder zeker niet sprake is van een mogelijke invloed. Het voorzorgsbeginsel zegt hier dus: Dat huizen best niet erg kort bij hoogspanningskabels gebouwd. Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, verricht op aanvraag kosteloos metingen van het elektromagnetisch veld in een woning.

Anti-straling Mobiel-dect Telefoon - EMF health kaartAnti Straling - EMF health kaart

Kijk op die plekken of je elektrische apparaten iets verder van je vandaag kunt zetten. Apparaten met een lager zullen een minder sterk elektromagnetisch veld (van 50 Hz) creëren, en hoeven daarom minder ver verwijderd te worden. In de meeste gevallen bereik je het gewenste effect al met één meter.

Gsm Straling

Die golven geven hun energie af aan de in het voedsel dat in de oven ligt, waardoor het voedsel warmer wordt. De elektromagnetische straling van de microgolfoven is , en laat ook geen sporen na in het voedsel (behalve warmte). Er is daarom ook géén nodig. Radio en televisie signalen Als je naar de radio luistert of naar de tv kijkt, dan kun je beelden of geluid zien die ergens anders opgenomen worden.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat radio of tv signalen kankerverwekkend zijn. Voor de gebruikers is er daarom géén voorzorgsbeginsel nodig. Je baby beschermen tegen elektromagnetische straling. Wel moeten de mensen die het doen extra voorzorgen nemen in kader van het , omdat zij van de signalen zitten, waar de van de signalen veel hoger is.

Wat is straling van antennes? Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig een mobieltje en internet (Producten ter bescherming tegen elektrosmog). Om mobiele signalen binnen te krijgen en te versturen, gebruiken we antennes. Dit onderdeel van een apparaat of zendmast maakt draadloze communicatie mogelijk. Veel mensen vragen zich af of de straling van deze antennes wel goed is voor hun gezondheid.

Hoogsensitief PersoonWelke soorten elektromagnetische velden zijn er? Van elektromagnetische velden bestaan verschillende soorten, ingedeeld in frequentie. Dat is de snelheid waarmee het veld wisselt van richting. Alleen velden met een hoge frequentie kunnen leiden tot DNA-schade in cellen. Dat komt omdat ze ioniserende eigenschappen hebben, zoals radioactieve straling. Radiogolven horen bij de groep niet-ioniserende straling.

Navigation

Home

Latest Posts

Reiki Behandeling

Published May 20, 22
6 min read

Energetisch Therapeut Opleiding

Published May 20, 22
6 min read

Vitamine B6

Published May 19, 22
6 min read